Cancer

Forskning viser, at når du træner, mens du er i et kræftforløb, kan du forbedre din livskvalitet, dit humør og mindske Cancer Relateret Fatigue (CRF), som er den udmattelse/træthed, som mange oplever, når de er i behandling for kræft. Yderligere forbedres chancerne for at overleve et alvorligt kræftforløb, hvis du undervejs får trænet din krop. Du øger din muskelmasse, din udholdenhed, du forbedrer din kondition og din balance, som alle er forhold, der kan påvirkes negativt af et kræftforløb.

Træning har overordnet en positiv effekt på bl.a. træthed, smerter, funktionsniveau og fysisk kapacitet og kemorelateret overvægt.

Forebyggelse af senfølger

Det er påvist, at der er en afgørende sammenhæng mellem fysisk træning og forebyggelse af senfølger efter kræft. Både træning af udholdenhed, såvel som styrketræning, kan med hver deres fordele være vigtige redskaber til at forebygge de senfølger, som mange kræftbehandlede kæmper med.

Er du selv, eller har du en pårørende med kræft, som har behov for professionel sparring omkring fysisk træning undervejs eller efter et kræftbehandlingsforløb? Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe.