McKenzie-metoden

Hos Roskilde Fysioterapi arbejder vi ud fra de metoder og tilgange, som der er evidens for virker. En af de mere kendte metoder er  McKenzie-metoden, også kaldet Mekanisk Diagnostisk Terapi (MDT). McKenzie metoden er meget anerkendt til at undersøge og behandle primært smerter og overbelastning i led, sener og især rygsøjlen. Den bliver brugt hver dag til effektivt at behandle mennesker over hele verden.

Flere af fysioterapeuterne på klinikken har taget uddannelsens højeste niveau ved Otago University i New Zealand. Vi er dog alle uddannet i metoden, og bruger den aktivt i behandlingen til glæde for dig som patient.

MDT på klinikken
Mekanisk Diagnostik og Terapi er en metode, hvor vi ved hjælp af gentagne bevægelser i en retning og via forskellige stillinger eller belastninger påvirker de smerter, du oplever.
Når vi bruger MDT i vores behandling på klinikken, bruger vi tid på at lære dig, hvordan du udfører specifikke øvelser, som kan reducere dine smerter og problemer, så hurtigt som muligt.
Hvis du fx har smerter i ryggen, der stråler ned i dit ben, finder vi hos mindst 2/3 af patienterne en retning, du kan bevæge kroppen i, hvor de gentagne bevægelser reducerer dine smerter umiddelbart. Mærker du ikke, at det bliver bedre efter første konsultation, sker for de flestes vedkommende efter to til tre konsultationer.

Når vi bruger metoden, gør vi det gennem fire trin:

  • Undersøgelse: Vi undersøger grundigt din problemstilling
  • Klassifikation: Vi grupperer/kategoriserer dit problem
  • Behandling: Vi behandler med præcis instruktion om korrekt træning med specifikke øvelser
  • Forebyggelse: Vi rådgiver dig om, hvordan du helt kan undgå, at dit problem vender tilbage eller mindske dit problem, før det eskalerer

Udbredt og videnskabeligt anerkendt
Når du vælger en fysioterapeut med en høj uddannelsesgrad indenfor MDT, er du sikker på, at du får kompetent hjælp, som tager udgangspunkt i den internationalt mest udbredte og videnskabeligt mest anerkendte metode til at forbedre eller helt afhjælpe dine problemer i kroppen.

Vigtigst i MDT-behandlingen er dog:

  • At du får hjælp til at lave de øvelser, der passer præcis til din situation
  • At du ved, hvad der skal til for at minimere sandsynligheden for, at dine problemer kommer igen

Du kan læse mere om Mckenzie metoden på McKenzie Instituttets hjemmeside.

Vi står klar til at hjælpe dig, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du og din krop har brug for hjælp!