Shockwave (trykbølge) og scanning

Shockwave behandling

Shockwave og ultralydsscanning

Shockwave bruger vi som effektiv behandling af en række problemstillinger, som over en længere periode generer og er svære at komme af med via træning og andre gængse behandlingsformer. 

Vi bruger ofte ultralyd til at undersøge fx skader, da det ikke altid er muligt at se eller mærke præcist udefra, hvad der giver specifikke udfordringer.

Ultralyd og Shockwave kan ikke stå alene og behandlingerne sker altid i forbindelse med en konsultation, så fysioterapeuten får et godt indblik i din aktuelle situation.

Shockwave (chokbølgeterapi)

Effektiv behandling til kroniske skader med chokbølger

En kronisk tilstand skyldes ofte væv, som er dårligt helet op fx efter en skade eller længerevarende belastning og slitage af sener og muskler. Shockwave-terapi påvirker vævet kraftigt med højenergiske trykbølger, så den tilstand du døjer med bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den fase, hvor dine problemer startede. Herefter kan væv og sener bedre hele på normal vis.

Shockwave kan bruges til mange problemstillinger fx:

  • Hælspore
  • Akillessene betændelse
  • Løber- og Springerknæ
  • Tennisalbue, golfalbue, musearm
  • Betændelse i svangen
  • Frossen skulder
  • Andre lignende kroniske tilstande

Selve behandlingen med shockwave varer ca. 10-15 minutter, og et normalt behandlingsforløb består af 3-5 behandlinger.

*Shockwave-behandlingen kan ikke stå alene og foregår altid med en forudgående konsultation.

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er en undersøgelsesmetode, hvor man detaljeret kan se muskler, sener, ledbånd, slimsække og knogler. Under scanning kan man desuden se de forskellige vævstrukturer bevæge sig i forhold til hinanden og på den måde finde frem til, om der er irritation af væv eller lign.

Ultralydscanning kan med fordel bruges inden shockwave-terapi for præcist at identificere, hvor problemet er, og hvordan det ser. Fysioterapeuterne benytter ultralydsscanning for at underbygge den kliniske undersøgelse.

*Ultralydsscanningen kan ikke stå alene og foregår altid med en forudgående konsultation.